A+ R A-
20
Μαρ
2012

Πανελ.Πρωτάθλημα Motocross 18-3-12 Χαλκίδα

PDF

 

kontoletas2Κρίση….ανάπτυξης !!!!

Φωτεινό σημάδι σε πείσμα των σκοτεινών καιρών ήταν (είναι και θα είναι!) ο φετινός 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross. Πηγή του φωτός, οι 145 συμμετέχοντες !!!, αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Φωτιστικό σώμα

, οι ΑΜΛΕΧαλκίδας και ΑΜΟΤΟΕ που, με την βοήθεια του Δήμου Χαλκιδέων, κατεύθυναν το φώς στο σωστό σημείο Motorsite gr 010χωρίς διασπορές ώστε να το απολαύσουν οι, πραγματικά, χιλιάδες θεατές που έσπευσαν.

Στην, καλύτερη από ποτέ, Δημοτική πίστα της Χαλκίδας, (εκτός της φρέσκιας, βρεγμένης άμμου είχαν προστεθεί επιπλέον τεχνικές, θεαματικές, δυσκολίες) όλα και κύλησαν άψογα σε έναν όμορφο, πολύχρωμο σκηνικό, λαμπρυμμένο από το ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο. Τα rados MX2T 85μεγάλα φαβορί δικαίωσαν τις προβλέψεις χωρίς όμως να λείψουν οι εκπλήξεις!

Ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) έδειξε από το Σάββατο των δοκιμών ότι «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του», κέρδισε και τα 2 σκέλη της κατηγορίας ΜΧ2 παρά την όρεξη για το αντίθετο των Βούλγαρων Krastev και Angelon (δικαιούνται να συμμετέχουν εκτός βαθμολογίας) οι οποίοι έδωσαν πολύ όμορφες μάχες με τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda), τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha), τον Δημήτρη Μπαξεβάνη (Yamaha) και τον Γιάννη Θάνο (Yamaha). Εντυπωσιακός ο Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ) έφερε την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε πέρισυ στην κατηγορία Junior! στην 8η θέση της ΜΧ2 και στην 1η της κατηγορίας ΜΧ2Τ αφού το φαβορί εδώ, ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha) εγκατέλειψε στο α’ σκέλος μένοντας 4ος πίσω από τους αδελφούς Μπαξίσογλου (Ηλίας, Δάνος).Motorsite gr 015

Εκανε την έκπληξη και πήρε την 1η θέση των δοκιμών της ΜΧ1 ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) από τον πονεμένο (σπασμένη κλείδα προ μηνός) Παναγιώτη Κουζή (Honda) αλλά και τον ανεβασμένο Μανώλη Σκύβαλο (Honda), όμως, στον αγώνα και παρά την πτώση του στο α’ σκέλος, ο Κουζής δικαίωσε τον τίτλο του πολυπρωταθλητή κατακτώντας 2 πειστικές νίκες. Ο Σκύβαλος και ο «Frozen» Ηλιόπουλος, κράτησαν τους θεατές όρθιους παλεύοντας για την 2η θέση που κράτησε ο Σκύβαλος οριακά.

«Θα ‘θελα να τρέχω στην ΜΧ1 αλλά πρέπει να βοηθάω τον γιό μου που τρέχει» δήλωσε ο φοβερός Σταμάτης Λυρίου ilio-skyvalos(Kawasaki) ο οποίος κατέκτησε 2 νίκες στην ΟΡΕΝ χωρίς να απειληθεί από τον φορμαρισμένο Κυριάκο ;Κιουτσούκωστα (Suzuki) και τον ιδιαίτερα κεφάτο Βασίλη Χρυσοχόο.(Kawasaki). Εντυπωσιακός ο αειθαλής Γιάννης Πιλάλας (Kawasaki) κέρδισε την μάχη του με τον Ν.Κριμπούνη,

Τετράτροχος άνεμος ο Γιώργος Καπέλης (Yamaha) στα Quad, έχασε την Motorsite gr 033συνολική νίκη από μια πτώση ενθουσιασμού στο β’ σκέλος, νίκη που πήγε τελικά στον Θανάση Λάμπρου (Yamaha). Τριανταφύλου και Τσανάς (αμφότεροι με Suzuki) ανέβηκαν στο βάθρο ενώ άτυχος του αγώνα ήταν ο Χρήστος Καναβάς (σπασμένη κλείδα).

Η μόνη, υποτονική σε συμμετοχές, κατηγορία ήταν η Junior όπου τοπικός Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ) έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο αφού ο ταχύτατος στις δοκιμές Φραγκίσκος Ζούνης (ΚΤΜ) έπεσε και εγκατέλειψε αφήνοντας ανοικτό τον δρόμο για το βάθρο στον Γ.Ευμορφιάδη και στον νεοφερμένο Δημήτρη Τουρατζίδη.Motorsite gr 022

Η μάχη του αγώνα εξελίχθηκε στην κατηγορία Mini όπου ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος (ΚΤΜ) κρατήθηκε, στο β’ σκέλος, μπροστά από τον νικητή του α’ σκέλους, τον Βασίλη Γρηγοριάδη (ΚΤΜ) μια μάχη που διήρκησε μέχρι τον τελευταίο γύρο στο τέλος του οποίου ο Κραμβουσάνος πανηγύρισε την οριακή του νίκη. Μονομαχία και στην 3η και 4η θέση με τον 3ο στο β’ σκέλος (και με ταχύτερο γύρο!) Ανδρέα Ανδρέου να ανεβαίνει στο βάθρο ισοβαθμώντας με τον Αγγελο Βογιατζή.

 

Παρών, όλο το διάστημα πριν, και την ώρα του αγώνα, ο πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧαλκιδέων κ. Φάνης Σπανός που δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια της Λέσχης. Θα είμαστε, σαν Δημοτική Αρχή, σταθερά κοντά σε αυτήν την προσπάθεια και, παρόλη την δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να Motorsite gr 027Baxevanisολοκληρωθούν οι υποδομές που όλοι χρειάζονται»

 

Επόμενος αγώνας την 1η Απριλίου στην καταξιωμένη πίστα των Γιαννιτσών.


ΦΩΤΟ: www.motorsite.gr

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c