A+ R A-
07
Νοε
2011

Πανελλην.Πρωτάθλημα Motocross - 7ος γύρος - 6/11/11 - ΑΡΓΟΣ

PDF

aponomi_5xno1 Με επίκεντρο στο Νο2 !!

Με την αγωνία, το ενδιαφέρον και το άκρως ανταγωνιστικό θέαμα επικεντρωμένο στο …Νο2 έπεσε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Motocross. Στην προετοιμασμένη καλύτερα από κάθε άλλη φορά Αργολική πίστα στα Φίχτια (Argos Motocross Park), κάτω από ένα γλυκό ήλιο και παρουσία αρκετών θεατών (ίσως όχι όσους θα περίμενε κανείς με τέτοια διαφημιστική προσπάθεια, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις κράτησαν πολλούς στο σπίτι)

53 αναβάτες από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν έναν κυριολεκτικά άψογο αγώνα και κράτησαν τους θεατές μέχρι την πτώση της καρώ σημαίας στον τελευταία αγώνα της ημέρας και της χρονιάς. Οι τριπλή μάχη για την κατάκτηση της 2ης θέσης του πρωταθλήματος στην ΜΧ2 και η αντίστοιχη διπλή στην ΜΧ1 έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την μονομαχία για τον τίτλο στην Junior που κρίθηκε «στον πόντο».

 

Με 2 κακές έως μέτριες εκκινήσεις, ο ήδη πρωταθλητής Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ) πυροδότησε ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό κλίμα στην ΜΧ2 όπου ο Παναγιώτης Παπίλλας (Honda), ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) και ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος (Yamaha) έδωσαν την μάχη των μαχών για την κατάκτηση του Νο2 στο πρωτάθλημα. Τελικός, διπλός νικητής ο, ξανά, ταχύτατος Σπ. Κοσμάς με τον Παναγιωτόπουλο να παίρνει βραβείο σταθερού, μελετημένου και αλάνθαστου αγώνα παίρνοντας την πολυπόθητη πρωταθληματική δευτεριά τερματίζοντας 2 φορές …2ος(!) μετά από σφοδρό κονταροχτύπημα με τον Παναγιώτη Παπίλα και τον Δημήτρη Μπαξεβάνη ο οποίος, στο α’ σκέλος, συγκρούστηκε με τον πολύ καλό Γιάννη Τουρατζίδη που παρακολουθούσε την τριπλή μονομαχία από κοντά. Με το γνωστό του χαμόγελο στα χείλη , ο Γιάννης Φωτάκης έφερε την Yamaha 125 δύο φορές στην 9η θέση και στέφθηκε κυπελλούχος διχρόνων μοτοσυκλετών (ΜΧ2Τ)  2

Αντίστοιχα «θερμά επεισόδια», πάντα στα αθλητικά πλαίσια, είχαμε και στην ΜΧ1 όπου ο πρωταθλητής Στέλιος Γαλατιανός (Yamaha) δεινοπάθησε για να περάσει τους Μανώλη Σκύβαλο (Honda) και Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ) που πάλευαν για την δευτεριά, αλλά μόλις τα κατάφερε, ειδικά στο 2ο σκέλος, χάρισε ένα ρεσιτάλ θεαματικής οδήγησης στους θεατές. Στους θεατές που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την μάχη για την δεύτερη θέση η οποία πήγε στον Σκύβαλο στο 1ο σκέλος (μετά από διπλή πτώση με τον Ηλιόπουλο στον τελευταίο γύρο) και στον Ηλιόπουλο στο 2ο σκέλος μετά από οριακή προσπέραση λίγο πριν τον τερματισμό. Ανεβασμένος ο Κερκυραίος Μένιος Μάρτης (ΚΤΜ) οδήγησε σταθερά και γρήγορα στην 4η θέση χωρίς να απειληθεί από τον έμπειρο Δημ.Ντουμάνη (Kawasaki) 

1

Στους Juniors, «από μικροί στα …βάσανα», οι Νίκος Φανουράκης (Suzuki) και Μανώλης Κρητικός (Yamaha) ήρθαν με οριακή βαθμολογική διαφορά στο Αργος. Δύο νίκες χρειαζόταν ο Μανώλης Κρητικός, δύο φορές οδήγησε ταχύτατα με τον νεαρό εκπρόσωπο της Κρήτης κοντά του σε μια μονομαχία που έλεγχε ο, πρωταθλητής πλέον, Μ.Κρητικός και η οποία έληξε όταν, στο β’ σκέλος, το πίσω λάστιχο του Φανουράκη παρέδωσε το πνεύμα. Ακρως αξιόλογη εμφάνιση έκανε ο Κυπριανός-Ακης Κατζιλέρης (Kawasaki) και ο πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στην κατηγορία Φραγκίσκος Ζούνης (ΚΤΜ). Ο αυταπάγγελτος τεχνικός έλεγχος στις μοτοσυκλέτες των νικητών (άλλη μια πρωτοπορία της ομοσπονδίας), δεν «έβγαλε οσμή» και διέλυσε κάθε σύννεφο  αμφισβήτησης της αθλητικής αξίας όλων των αγωνιζομένων. Αμφότεροι οι πρωταγωνιστές θα συνεχίσουν τις μάχες τους το 2012, στην ΜΧ2 με δίχρονες, ελαφριές και εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες 125 κ.ε. διεκδικώντας ταυτόχρονα το Κύπελλο της ΜΧ2Τ

Ακρως συναρπαστικό αγώνα απόλαυσαν όλοι στο Σαββατιάτικο σκέλος της ΟΡΕΝ, με τον ήδη πρωταθλητή Νίκο Ανδρέου (Yamaha) να κάνει το λάθος και να πέφτει, να μένει πίσω αλλά να ορμάει και να παίρνει την νίκη πάνω στο νήμα από τον συμπατριώτη του Χαλκιδαίο Δημήτρη Στούπα (Kawasaki) που κράτησε πίσω του τον γερόλυκο και δευτεραθλητή Γιώργο Ταμβάκο (Kawasaki).

Προσπάθησε πολύ αλλά δεν μπόρεσε ο Βασίλης Γρηγοριάδης (ΚΤΜ) να στερήσει το χαμόγελο της νίκης από τον, «12 στα 12» (νίκες) Δημήτρη Τουρατζίδη (ΚΤΜ) αν και ο Γρηγοριάδης ακολούθησε σαν σκιά τον Θεσσαλονικό πρωταθλήτή της Mini. Αρκετά πιο πίσω, ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος και ο νεοφώτιστος Ανδρέας Ανδρέου μοιράστηκαν της τρίτες θέσεις ενώ ιδιαίτερα ανεβασμένος εμφανίστηκε ο Ηλίας Γρηγοριάδης.

Ο αγώνας και η χρονιά έκλεισαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τις απονομές στους νικητές αλλά και στους πρωταθλητές του 2011.

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c