A+ R A-
04
Φεβ
2020

Επισημάνσεις Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2020

PDF

2019 BodyProtection_-_drills

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Motocross 2020

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 

                Ενόψει του επερχόμενου 1ου αγώνα για το ΠΠΜΧ 2020 και προς αποφυγή δυσάρεστων ή «δύσκολων» καταστάσεων, θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις, οι οποίες αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και υπενθύμιση στους ενημερωμένους όπως κι ενημέρωση στους «αδιάβαστους».

              Α) Είναι γεγονός πως υπάρχει πολύ μεγάλο μέρος των αθλητών αλλά και λοιπών εμπλεκόμενων με το άθλημα, που να μην έχει γνώση των κανονισμών που το διέπουν. Πολλές φορές δε, αυτή η άγνοια προβάλλεται και σαν δικαιολογία. Ο κανονισμοί ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το άθλημα και ο ρόλος τους δεν είναι μόνο για να τιμωρούνται οι οποίοι παραβάτες αλλά και να προστατεύονται οι συμμετέχοντες από αδικίες. Προτρέπουμε όλους εσάς που έχετε άμεση ή έμμεση σχέση με το άθλημα του Motocross να τους διαβάσετε. Είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο της Ομοσπονδίας και στους συγκεκριμένους συνδέσμους:

http://amotoe.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=1749:-motocross-supermoto&catid=1:latest-news&Itemid=225  

http://amotoe.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=1747:----2020&catid=1:latest-news&Itemid=225

                Β) Στο άρθρο 05.2.6 σχετικά με τον εξοπλισμό προστασίας των αναβατών, εκτός των άλλων, αναφέρεται επίσης ότι :

Οι αναβάτες πρέπει να πάντα να φορούν προστατευτικό θώρακα (προστασία στήθους και πλάτης) όπως και επιγονατίδες καθ’ όλη την παραμονή τους στην πίστα σε δοκιμές, γύρο αναγνώρισης ή αγώνα. Ιδιαίτερα στις κατηγορίες Junior (MX65, MX85) είναι επιπλέον υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών για ώμους και αγκώνες (επωμίδες, αγκωνίδες). Στις υπόλοιπες κατηγορίες συνιστάται η χρήση τους, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική.

                Τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, όπως κι όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας, έχει δικαίωμα ο Τεχνικός Έφορος του κάθε αγώνα να τον ζητήσει προς έλεγχο. Φωτογραφίες-υποδείγματα, επισυνάπτονται.

                Γ) Στο άρθρο 05.2.5.3 σχετικά με τους αριθμούς συμμετοχής αναφέρεται ότι:

Παρόλο που προτείνεται και είναι επιθυμητός ο κοινός σχεδιασμός - εμφάνιση του εμπρός με των πλαϊνών αριθμών συμμετοχής, δίνεται ελευθερία στη σχεδίαση και το χρώμα στις πλαϊνές θέσεις των αριθμών συμμετοχής (φόντα / αριθμοί). Παρόλα αυτά θα πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές όσον αφορά τις διαστάσεις και να υπάρχει σαφής διαφορά χρώματος ανάμεσα στο φόντο και τον αριθμό συμμετοχής έτσι ώστε ο αριθμός συμμετοχής να είναι ευδιάκριτος.

Έχουμε να διευκρινίσουμε πως : Οι αριθμοί συμμετοχής θα πρέπει να είναι ευδιάκριτοι από κριτές και χρονομέτρες. Ειδικότερα για τους εμπρόσθιους αριθμούς συμμετοχής, πινακίδες (number plates) στις οποίες θα σχηματίζονται οι αριθμοί από περίγραμμα με το χρώμα του φόντου της κατηγορίας χωρίς το φόντο να είναι σσε μέγεθος τέτοιο που να είναι ευδιάκριτο ή το χρώμα του αριθμού συμμετοχής δεν είναι το ίδιο με αυτό της κατηγορίας ο αριθμό συμμετοχής ορίζεται με ένα περίγραμμα στο χρώμα του αριθμού, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

                Δ) Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως:

Οι αναβάτες, οι συνοδοί τους και τα μέλη των ομάδων τους, τα στελέχη αλλά και συνολικά όσοι εμπλέκονται με κάθε ιδιότητα σε μια αθλητική εκδήλωση (πριν, κατά τη διάρκεια της αλλά και μετά από αυτήν), οφείλουν να πράττουν και να συμπεριφέρονται με τρόπο ο οποίος προάγει το άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα. Ενέργειες οι οποίες κρίνονται πως είναι ενάντια στους κανονισμούς ή στο συμφέρον του αγώνα ή του αθλήματος, υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό ή τον Δικαιοδοτικό και Πειθαρχικό Κώδικα.

Στο παραπάνω, δεν θα πρέπει να σταθούμε στην τελευταία παράγραφο και να αποφεύγουμε παραβατικές συμπεριφορές έχοντας τον φόβο των κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν, αλλά να έχουμε στο μυαλό μας το ότι όλοι μας είμαστε πάνω απ’ όλα πρεσβευτές του αθλήματος και το ένα βασικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν ομορφότερη προς τα έξω εικόνα του.

 

Κλείνουμε με τις ευχές μας για ένα επιτυχημένο κι ασφαλές πάνω απ’ όλα πρωτάθλημα.

 

Με εκτίμηση

Η Επιτροπή Motocross

 

body-protection1body-protection4

 

 

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c