A+ R A-
13
Νοε
2009

Πρωτάθλημα Scramble- 6ος αγώνας Αποτελέσματα

PDF

afisa22Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Scramble 2009 dsc_0735_1

Αποτελέσματα 6ου Αγώνα

Κυριακή 12-11-2009 ΦΙΧΤΙΑ ΑΡΓΟΥΣ

Κατάταξη S1 S2 S3     Κατάταξη SB     Γενική Κατάταξη S1 S2 S3

Γυρολόγια S1 S2 S3    Γυρολόγια SB

Δελτίο Τύπου

Γερό θεμέλιο στους αγώνες μοτοσυκλέτας…

 … στην κεντρική Αργολίδα έβαλε η τοπική λέσχη, η ΦΙΛ.Μ.Α. η οποία διοργάνωσε τον 6ο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble της ΑΜΟΤΟΕ. Οι ΦΙΛοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδας, μετά από 8 χρόνια παρουσίας στο μοτοσυκλετιστικό στερέωμα, πέρασαν και στο αντίστοιχο αγωνιστικό με μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση με κύριο χαρακτηριστικό την προσοχή στην συνολική εμφάνιση του αγώνα. Πολύ εύκολη η πρόσβαση με άψογη σηματοδότηση, πανέμορφο σκηνικό στον χώρο της εκκίνησης, γραμματείας, πάντοκ κλπ συνέθεσαν ένα χαρακτήρα φιλοξενίας στον οποίο συνέβαλε και ο δήμος Μυκηναίων ο οποίος μοίρασε αναμνηστικά και πληροφοριακό υλικό της περιοχής στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες.

Αγωνιστικά, η εικόνα ήταν απόλυτα αθλητική, με μια φρεσκοχαραγμένη διαδρομή μήκους 4,5 χλμ, ασφαλής, χωρίς σκόνη, η οποία γρήγορα γέμισε μικρά σαμαράκια απαιτώντας έτσι και την τελευταία σταγόνα αποθεμάτων δύναμης από τους συμμετέχοντες που έφτασαν τους 43 τον αριθμό και οι οποίοι απόλαυσαν την εμψύχωση που τους προσέφεραν απλόχερα οι 400 περίπου θεατές του αγώνα.

Όπως είχε ανακοινωθεί, για να έρθουν άνετα οι αναβάτες από τις γύρω πόλεις, ο αγώνας ξεκίνησε στις 11:30 με την κατηγορία SB στην οποία επικράτησε ο Καρδιτσιώτης Χρυς. Κυρίτσης που όμως αισθάνθηκε έντονη την πίεση από τον τριπολιτσιώτη Ηλ. Δανάσκο. Μοναχικά 3ος ο Π. Παγώνης ενώ με ένα εντυπωσιακό «ντεμαράζ» στους τελευταίους γύρους, ο εκπρόσωπος του Κιάτου, ο Σπ. Βασιλείου, επικράτησε στην μάχη που είχε με τον Μ.Δημόπουλο και τον τοπικό Β. Αποστολόπουλο. Με την νίκη του αυτή ο Κυρίτσης εξασφάλισε την «δευτεριά» στο πρωτάθλημα βάζοντας υποψηφιότητα ακόμα  και για τον τίτλο ενόψει του 7ου και τελευταίου αγώνα στην Χρυσούπολη στις 6 Δεκεμβρίου.

Στην κατηγορία S1, είχαμε την μάχη της ημέρας (τριπλή μάλιστα) με τον παλιό γνώριμο από το Enduro, τον Σπαρτιάτη Φώτη Αλεξόπουλο να περνά στον τελευταίο γύρο τον Μεσολογγίτη Κώστα Μούρκο. Την νίκη διεκδίκησε και ο Θηβαίος Γιάννης Θάνος, ο κάτοχος του ταχύτερου γύρου σε όλο τον αγώνα, ο οποίος όμως είχε κάποιες μικροπτώσεις.

Στην S2, για δεύτερη φορά, ο Πολ Νικολάου δεν «σήκωνε μύγα στο σπαθί του» κερδίζοντας την κατηγορία αλλά και την άτυπη γενική κατάταξη, αφήνοντας αρκετά πίσω του  τους μονομάχους του βάθρου, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του σωματείου της Σπάρτης, τον Γιώργο Κουκούτση που άντεξε στην ασφυκτική πίεση του συμπατριώτη του Παναγ. Γιανουκλά.

Νίκη από τον ουρανό για τον τοπικό Βαγγ. Πετρόπουλο στην κατηγορία S3 αφού η αλυσίδα του, πρωτοπόρου μέχρι τον τελευταίο γύρο, Κώστα Αναστασιάδη παρέδωσε το πνεύμα και ο Τρικαλινός αναβάτης τερμάτισε σπρώχνοντας, πανευτυχής όμως αφού εξασφάλισε τον τίτλο της κατηγορίας έναν αγώνα πριν το τέλος. Τρίτος ο σταθερός, επίσης τοπικός, Δημήτρης Αργυράκης.

Η οργάνωση, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή στον αγώνα είχε ξεχωριστή σημασία για μερικούς αθλητές, έκανε ξεχωριστή απονομή στους, άνω των 40 ετών, συμμετέχοντες στην SB ο οποίοι καταχειροκροτήθηκαν

Κατάκοπα, αλλά με χαμόγελα στα χείλη μετά τον αγώνα, τα μέλη της ΦΙΛ.Μ.Α. συμφώνησαν ότι μια τέτοια αρχή πρέπει και θα συνεχιστεί με ακόμα καλύτερες διοργανώσεις σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.

Χορηγοι-Υποστηρικτες

 

makina

megasoft

samarina

Computer Center


otse

opap

BluCaffe-logo c